Mă mut la mama!

 

Doi frați, cu varste apropiate de 30 de ani, unul părăsit de sotțe, iar celălalt înșelat de iubită, hotărăsc să se reîntoarcă acasă la mama, pentru a continua să trăiască partea cu copilăria. Mama,văduvă fiind, deși e singură în casă, are un iubit.... L-a cunoscut la facultate, mama e STUDENTĂ!!! 

    Când apar baieții acasă, apar și conflictele. În primul rând apar gelozii pe dormitor, fiecare are senzația că "mamica" îl iubește mai mult pe celălalt, iar ideea că mama are un iubit, că și ea are dreptul la dragoste, la viață, e de neconceput în mintea celor doi: Mama este MAMA. Și atât!!! .............

 

    O comedie tristă, o poveste veselă, optimistă, dar cu accente tragice, o bucățică ruptă din viața de familie a noastră, a tuturor, despre ceea ce ar putea însemna o familie fericită.... Sau drumul spre idealitate atunci când speranța te învață să trăiești frumos și să te bucuri de fiecare clipă! Multe răsturnări de situație, fiecare încearcă să își marcheze teritoriul, dar, de fiecare dată, cu răbdare și toleranță, cu nervii întinși, dar și cu mult umor, totul se poate rezolva....

Distribuția: 

Adriana TRANDAFIR - mama 

Andreas PETRESCU - Andrei (fratele mai mare) 

și 

Gabriel FĂTU - Gabriel (fratele cel mic)

 

Scenografia: Iuliana GHERGHESCU

Regia: Gelu COLCEAG

 

Mă mut la... tata?

Oricine a văzut “MĂ MUT LA MAMA!” și-a pus întrebări. Una dintre ele, însă, a fost cea mai importantă: “Oare Florin Piersic este iubitul mamei?”. E clar că trebuie să vezi partea a doua. Nu doar să afli răspunsul. Trebuie să te simți la fel de bine ca atunci când ai vazut “MĂ MUT LA MAMA!”. Să râzi continuu, din momentul în care intri în sala de teatru, până când se termină spectacolul. Să simți că merită fiecare minut pe care l-ai petrecut acolo! 

E un serial. Primul serial din teatru. Probabil vei avea senzația că ar trebui să vezi neaparat prima parte, că să o întelegi pe a doua. E păcat să pierzi primul episod, e adevărat, dar sigur ai să întelegi povestea din episodul doi, numit “MĂ MUT LA... TATA?”. Pentru că... cineva are grijă de asta. Pentru că fiecare spectator trebuie să se simta ca și cum ar asista la o scena din propria familie. 

Povestea e simplă. O mama, care deși are aproape 60 de ani, se simte încă tânără și ar vrea să aibă un iubit, fiind singură de multă vreme. Vrea să traiască. Cei doi baieți ai ei, deși trecuți de 35 de ani, nu pot să înțeleagă că mama are o viață și trebuie să se bucure de ea. Așadar, mai apare un personaj. Iubitul ei! Cine este acest iubit, de ce nu îl acceptă baieții și câte îi fac ei pentru a scapa de el?... nu îți vom spune acum. Pentru că NU e o poveste de scris într-o revistă. E una de văzut pe scenă... și apoi de scris în mai multe reviste... 

O poveste adevarată de viață a fost transformată într-un spectacol pe care să nu îl uiți ușor. Unii zic că e o poveste tristă. Alții spun că nu au râs atât de tare, de 20 de ani. Rămâne să te convingi singur! 

“MĂ MUT LA... TATA?” e noua întrebare la moda. E o Comedie și ai să râzi cu lacrimi. Ai să râzi printre lacrimi. E spectacolul despre care vorbește toată lumea. Tu n-ai vrea să vorbești? ;) 

 

Distribuția: ADRIANA TRANDAFIR ; ADRIAN PĂDURARU ; ANDREAS PETRESCU; MONICA ODAGIU / DOINA TEODORU și GABRIEL FĂTU 

 

Regia: GELU COLCEAG 

 

Comedie ******* 

Durata: 1h40'

 

După MĂ MUT LA MAMA și MĂ MUT LA...TATA? a apărut și partea a treia: MĂ MUT SAU NU MĂ MUT? ACEASTA E-NTREBAREA! 
O trilogie de comedie, primul serial de teatru din România!!! 

Mama are un iubit. Asta nu ar fi o problemă. Totuși, are aproape 60 de ani. Nici asta poate nu ar fi chiar o problemă. Doar că baieții ei nu sunt de acord. Dragostea lor trebuie să îi fie suficientă. Iubitul vine în casă. Baieții încearcă să scape de el. Partea bună este că iubitul ei are un suflet bun și nu se supară pe ei. Partea rea este ca nu are când să se supere pe ei, pentru că i s-au pus laxative în băutura. Câte? Cam câte să îl țină la baie ocupat o zi întreagă. 

Până la urmă, dragostea învinge, baieții pleacă la casele lor și mama rămâne singură cu iubitul ei. Ai senzația că nimic nu se mai poate întampla. 

Așa e: Doar ai senzația! 

Pentru că...mai vine cineva. Soția lui!! 

Am putea numi spectacolul, ”Mama, iubitul ei și soția acestuia”. Dar ar fi păcat. Trilogia ”MĂ MUT...” trebuie să meargă până la capăt. 

MĂ MUT LA MAMA i-a făcut pe oameni să râdă atât de tare, încât a fost nevoie să inventăm MĂ MUT LA... TATA?. Succesul a continuat, așa că hai să vezi MĂ MUT SAU NU MĂ MUT? ACEASTA E-NTREBAREA!!!. 

 

Distribuția: 

Adriana TRANDAFIR - mama 

Adrian PĂDURARU - iubitul mamei 

Carmen TĂNASE - soția lui 

Andreas PETRESCU - Andrei (fratele mai mare) 

Monica ODAGIU / Călina EPURAN - fata de la masaj erotic 

Doina TEODORU / Oana PUȘCATU - polițista 

și 

Gabriel FĂTU - Gabriel (fratele cel mic) 

 

Costume: Eliza MUNTEANU 

Regia tehnică: Dan IONESCU 

Regia: GELU COLCEAG

Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!

 

O noapte furtunoasă!

Și, cum e o vorbă din popor, "Teatrul începe cu Caragiale"!
Sa începem!
"O noapte furtunoasă" intr-o montare clasica, cu actori consacrați, dar și cu tineri din noua generație, o versiune fără efecte speciale care respectă atât textul autorului, dar și însuși autorul.
Un spectacol mereu actual, plin de umor si adevăr, ideal pentru iubitorii de comedie si, mai ales, pentru tinerii care "se întâlnesc" cu Caragiale în programa școlară....

Distribuția:

Gabriel FĂTU ( Rică Venturiano)
Marcelo S. COBZARIU ( Jupân Dumitrache)
Neculai PREDICA (Nae Ipingescu)
Crina MATEI (Veta)
Răvzan ILIE (Chiriac)
Doina TEODORU / Teodora Daiana PĂCURAR / Ștefania DUMITRU (Zița)
Ionuț IFTIMICIUC / Tudor ANDRONIC (Spiridon)

Regia: Teodora CÂMPINEANU

 

Eu dau banu', eu dau ora exactă!

Teatrul Principal continuă turul de forță al premierelor sale! 

 

O comedie politică intitulată sugestiv: EU DAU BANU', EU DAU ORA EXACTĂ!

Vârtejul creat de actori, în piesa scrisă de Nicole Duțu, aflați sub bagheta regizorală a lui Răzvan Oprea, se constituie într-o minuțioasă radiografie a societății românești post-decembriste.

Plină de satiră și umor, punctată de accente dramatice, noua premieră este o extraordinară comedie în care sunt luate la "mișto" tertipurile politice de astăzi.

 

Vino să afli ce e în spatele cortinei politice, cum se fac alianțele, cum se fac majoritățile, cine împarte funcții și cum poți obține posturi în Guvern....

 Deși pare că țara asta nu se mai face bine, de cele mai multe ori, râsul e cel mai bun medicament!

 

Carmen TĂNASE

Ion Ionuţ CIOCIA

Victor VURTEJANU

Maria RADU / Rădiţa ROȘU

Silvia STANCIU

Călina EPURAN

Răzvan BĂNICĂ

         şi

Gabriel FĂTU

 

 

Scenografia: Simona MARCU

Costume: Geanina PUNKOSTI

 

Regia: Răzvan OPREA

 

Căsătorie în 3

Casatorie in3.jpg

„Căsătorie în trei”? Iată un autor, Andreas Petrescu, care se ocupă de probleme contemporane! Strict contemporane… Iată o piesă românească, o comedie demnă de pana lui Feydeau, cu quiproquo-uri spumoase, care te fac întâi să râzi, apoi să meditezi.

”Un spectacol la a cărui montare am învins cu greu dificultatea de a izbucni în râs continuu. Vizionare plăcută!” (Florin Zamfirescu)
de Andreas Petrescu

Regie: Florin ZAMFIRESCU

Distribuție: Gabriel FĂTU, Cosmin VÎJEU, Călina EPURAN, Florin ZAMFIRESCU

 

Ana lui Manole

Ana-lui-Manole-Sala-Dalles.jpg

„ANA LUI MANOLE”
de Sebastian UNGUREANU

Legenda celei mai frumoase mănăstiri din Argeş. Balada Meşterului Manole şi mitul jertfei pentru creaţie, dar o altfel de interpretare!

Irevocabil legată de impresionantă Mănăstire Curtea de Argeş – ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, aparţinând secolului al XVI-lea, Legenda Meşterului Manole poartă în ea unul dintre miturile fundamentale ale poporului român, acela că nimic nu se poate clădi şi nimic nu poate rezista dacă nu are la bază un sacrificiu. Legendarul Manole, meşterul pomenit în cunoscuta baladă, nu este însă doar folclor…

Distribuția:

Gabriel FĂTU
Alexandra POIANA,
Cosmin VÎJEU
și
Ion Ionuț CIOCIA

Costume: Crista DĂSCĂLAȘU
Scenografia: Vladimir TURTURICĂ
Coregrafia: Hugo WOLFF

Regia: Gabriel MARTIN

MUZICA LIVE: Adrian NAIDIN

P.S.
……………….
Manoli, Manoli, Meştere Manoli! Zidul rău mă strânge, Ţâţişoara-mi plânge, Copilaşu-mi frânge, Viaţa mi se stinge! Cum o auzea, Manea se pierdea, Ochii-i se-nvelea; Lumea se-ntorcea, Norii se-nvârtea Şi de pe grindiş, De pe-acoperiş, Mort bietul cădea! Iar unde cădea Ce se mai făcea? O fântână lină, Cu apă puţină, Cu apă sărată, Cu lacrimi udată!!!

 

D'ale Carnavalului

D'ALE CARNAVALULUI.jpg

Lume, lume, vă așteptăm la cea mai spectaculoasă și mai plină de suspans comedie a lui I. L. Caragiale – D’ALE CARNAVALULUI!!

 În haine noi, cu pasiuni amoroase zgomotoase, cu bilețele de amor rătăcite, cu amante iubitoare și amanți răzbunatori și nu în ultimul rând, cu o distribuție excelentă și o regie ingenioasă.

DISTRIBUȚIE:

Dan TUDOR
Manuela HĂRĂBOR
Tudorel FILIMON
Corina DĂNILĂ
Gabriel FĂTU
Florin DOBRE
Ionuț GURGU
Vlad VÎLCIU
Marius FURTUNĂ

REGIA: Dan TUDOR
SCENOGRAFIA: Corina GRĂMOȘTEANU
COSTUME: Geanina PUNKOSTI

 

Te-aștept diseară la șosea

te-astept.jpg

Un spectacol despre București – un oraș ritmic pe notele dragostei –

”TE AȘTEPT DISEARĂ LA ȘOSEA”

 

Este un spectacol muzical–teatral original în care Gabriel FĂTU împreună cu Crina MATEI, Simona Florescu DICHISEANU și Geanina MANEA vor purta publicul peste timp și timpuri într-un București de poveste, personificat artistic ca un veritabil poem urban, o călătorie artistică prin Bucureștiul cu dichis, elegant și boem de odinioară la Sala Dalles.

Artiștii Crina MATEI, Simona Florescu DICHISEANU și Geanina MANEA ne vor bucura cu bijuterii muzicale prețioase, cunoscute din acel București al artiștilor și al dragostei, precum ”Coșarul”, ”Vânzătoare de plăceri”, ”Lume, lume”, „Trenule, mașină mică”, „Zaraza” sau ”Fetițe dulci ca-n București”.

Actorul Gabriel FĂTU ne va purta într-un București de altădată, îmbinând artistic și poetic momente ale trecutului tributare Bucureștiului Centenar, cu muzică veche autentică, crâmpeie de artă si parfum de epocă, la 100 de ani de la Marea Unire.

Vom păși în Bucureștiul elegant definit de boema bucureșteană, alături de Alexandru RĂILEANU la pian, împreună cu Emi CIOBANU la acordeon și Gabi STĂNESCU la vioară.

Regia aparține Teodorei CÂMPINEANU care și-a propus să aducă publicului necunoscutul sau mai puțin cunoscutul din diferite epoci care au marcat Bucureștiul, oferindu-i un parfum și un melanj propriu.

Durata spectacolului este de 1h și 30 de minute.

”TE AȘTEPT DISEARA LA ȘOSEA”

Un spectacol despre București – un oraș ritmic pe notele dragostei –

Distribuție:

Catia – Crina MATEI

Simone – Simona Florescu DICHISEANU

Janine – Geanina MANEA

și

Povestitorul îndrăgostit – Gabriel FĂTU

Coșarul: Răzvan ILIE
Pianistul: Alexandru RĂILEANU
Acordeonistul: Emi CIOBANU
Violonistul : Gabi STĂNESCU
Chelnerul: Ionuț NEAGU

Regie: Teodora CÂMPINEANU

Inginer sunet: Ionuț NEAGU

 

Barza domnului ministru

barza_domnului_ministru_tp.jpg

O nouă premiera a TEATRULUI PRINCIPAL, “BARZA DOMNULUI MINISTRU” ajunge pe scenele teatrelor românești cu o distribuție de excepție – Adriana TRANDAFIR, Mihai CIUCA, Laura COSOI Doina TEODORU și Gabriel FĂTU.

Adaptare după André Roussin, piesa scrisă în anul 1951 înlănţuie o suită de situaţii pline de haz, în care qui-pro-quo-urile se succed rapid, iar personajele dau replici scânteietoare într-o comedie explozivă.

În BARZA DOMNULUI MINISTRU intrăm în familia Jaquet, care urmează a fi blagoslovită cu noi membri. Olympe, soția politicianului Charles, rămâne însărcinată exact când acesta ia măsuri legislative în direcția drepturilor sexuale și reproductive. Georges, băiatul celor doi, așteaptă un copil cu secretara tatălui său. Thèrése, fata în casă, este și ea însărcinată, la fel și Annie Jaquet, fiica politicianului și a lui Olympe.

Astfel, Teatrul Principal propune una dintre cele mai spumoase comedii ale repertoriului francez, plină de încurcături, tot soiul de aventuri şi năzbâtii ale personajelor: “BARZA DOMNULUI MINISTRU”.

Costume: Geanina Punkosti

Regia: Lucian Iancu

 

Gaițele

afis_gaitele_teatrul_principal.jpg

Un spectacol în care puteți vedea, ca  printr-o lentilă deformată,  cum suntem, cum trăim, cum iubim  și mai ales, cum ne chinuim (unul pe altul).  Poate vă veți amuza, poate vă veți speria, poate chiar veți acuza, dar sigur vă veți distra!

Veți râde în hohote de personaje grotești, de situații hilare, de relații absurde. Veți descoperi în ”Gaițele” noastre niște  vampiri deghizați în ființe umane, în care s-ar putea să recunoașteți pe cineva cunoscut... dintr-o oglindă în care priviți zilnic.

 Distribuție:

Maia MORGENSTERN - Aneta Duduleanu

Carmen TĂNASE - Zoia

Adriana TRANDAFIR - Fraulen

Virginia ROGIN - Lena

Manuela HĂRĂBOR / Ioana ANCEA - Colette Duduleanu

Tudor ISTODOR - Mircea Aldea

Diana CAVALLIOTI - Wanda Serafim

Gabriel FĂTU - Ianache Duduleanu

Doina TEODORU / Andreea CHIRIȚESCU - Margareta Aldea

Ionut CIOCIA - Georges Duduleanu

Cosmina DOBROTĂ / Mariangela COLDEA - Zamfira

Costume : Ioana Colceag și Geanina Punkosti

Scenografie: Imelda MANU

Regia: Gelu COLCEAG

Lumini: George JIPA

© 2016 by TEATRUL PRINCIPAL
 

  • w-facebook
  • kisspng-computer-icons-clip-art-email-fo
  • EDS-home-contact